Nieuwe verfilming Faust

Ditmaal wat nieuws van dichter bij huis.

Dit keer geen Amerikaans filmnieuws, maar nieuws wat iets dichter bij huis ligt. Oskar Roehler gaat het klassieke, Duitse verhaal Faust verfilmen. Dit in opdracht van Tele München Gruppe.

Het verhaal van Faust is al meerdere keren verfilmd. Voor het eerst was dat in 1926 gedaan, door F.W. Murnau. Daarna in 1960, onder de regie van Peter Gorski. De laatste keer dat Faust werd verfilmd is in 1981, door Istvan Szabo, die film won zelfs een Oscar.

Faust is een oud Duits verhaal. Het gaat over de Duivel die een weddenschap afsluit met God. De Duivel stelt dat hij een aardse dokter, genaamd Faust, tot zijn kant kan verleiden. Als Faust op een dag in het park loopt begint de Duivel, die de naam Mephistopheles draagt, een dialoog met hem. Hij weet hem zover te krijgen om de volgende afspraak te maken: op Aarde zal de duivel Faust dienen en in het hiernamaals zal Faust de duivel dienen.

Er is vooralsnog maar één rol gecast, namelijk die van Mephisto. Die wordt gespeeld door Moritz Bleibtreu (Der Baader Meinhof Komplex).



NieuwsFilm