Biopic Steve McQueen in de maak

De film wordt een bewerking van Steve McQueen: Portrait of an American Rebel, een biografisch werk van Marshall Terrill.

Producenten Michael Cerenzie en Christine Peters hebben de filmrechten verworven van 'Steve McQueen: Portrait of an American Rebel', een boek van schrijver-biograaf Marshall Terrill over het leven van de legendarische acteur. McQueen verwierf vooral faam met zijn rollen in The Great Escape en Papillon.

De film zal zich voornamelijk toespitsen op de Hollywood-carrière van Steve McQueen. Die begon in 1956, toen hij zijn eerste rol kreeg in het biografisch drama Somebody Up There Likes Me. Maar ook het privéleven van de acteur komt uitgebreid aan bod. Zo worden zijn drie huwelijken onder de loep genomen, met bijzondere aandacht voor zijn stormachtige relatie met Ali McGraw, en krijgen we ook een beeld van McQueens strijd tegen longkanker.

Cerenzie (Before the Devil Knows You're Dead) en Peters (How to Lose a Guy in 10 Days) zullen de film produceren, samen met Brian Oliver en Chuck Rock van productiemaatschappij Arthaus Productions.



NieuwsFilm

meest populair