Baz Luhrmann verfilmt The Great Gatsby

De regisseur van het pas gereleasede Australia heeft de filmrechten verworven van het standaardwerk uit 1925.

De Australische regisseur Baz Luhrmann heeft de filmrechten verworven van The Great Gatsby, het standaardwerk van de Amerikaanse schrijver F. Scott Fitzgerald uit 1925.

Luhrmann ziet parallellen tussen de periode waarin het boek geschreven is, enkele jaren voor de Grote Depressie, en de huidige economische situatie. Met zijn film wil de regisseur dan ook vooral een waarschuwingsboodschap de wereld insturen: "Mocht je de mensen een spiegel willen voorhouden met de boodschap dat ze in een financiële roes verkeren, dan zullen ze dat niet willen zien. Maar dat zal wel zo zijn wanneer je in die spiegel een andere periode reflecteert. Mensen zullen een uitleg nodig hebben over waar we ons bevinden en van waar we komen, en 'The Great Gatsby' kan voor die verklaring zorgen." Het boek werd in totaal al vier keer verfilmd: in 1926, 1949, 1974 (met Robert Redford en Mia Farrow) en 2000 (een tv-film van Robert Markowitz).

Luhrmann regisseerde eerder Strictly Ballroom, Romeo + Juliet, Moulin Rouge! (2 Oscars) en het pas gereleasede Australia. Hij verzekerde de pers dat zijn nieuwe project dit keer geen zeven jaar op zich zal laten wachten.



NieuwsFilm

meest populair