Disneyfilms legaal te downloaden

Amerikaanse internetters kunnen binnenkort legaal Disneyfilms downloaden. Het Amerikaanse concern heeft hiertoe een overeenkomst gesloten met Movielink, een bedrijf dat films via internet verspreidt.

Disney en Movielink zullen in eerste instantie de films Monsters Inc., Chicago, Gangs of New York, The Recruit, 25th Hour en The Jungle Book 2 beschikbaar stellen. De films kosten per stuk tussen de 2,95 en 4,99 dollar om te downloaden.

Wie een film gedownload heeft, kan deze maximaal 30 dagen bewaren op de computer. Vanaf het moment dat de film bekeken wordt, blijft deze 24 uur lang onbeperkt te zien. Na die periode wordt de film onbruikbaar. Eerder dit jaar kwam het entertainmentbedrijf al met plannen om zelfvernietigende dvd's te gaan verhuren. Mensen die deze schijfjes huren, hoeven ze niet meer in te leveren, omdat de schijfjes maar 48 uur zijn te gebruiken. Door een speciaal proces vergaan de dvd's vanzelf.

Internetters die de films willen downloaden moeten een snelle internetverbinding hebben en beschikken over een recente versie van besturingssysteem Windows. De films kunnen op de computer bekeken worden met de programmas Real Player of met de Windows Media Player.

Movielink startte acht maanden geleden met het verspreiden van films via internet. Inmiddels zijn er 175 titels beschikbaar, door de overeenkomst met Disney worden dit er binnenkort ruim 400. De dienst is alleen toegankelijk voor internetters in de Verenigde Staten.



NieuwsFilm

meest populair