Ken Park gaat underground

De omstreden film 'Ken Park' van regisseur Larry Clark begint een eigen leven te leiden in het underground-circuit. In Australie, waar de film, evenals in andere landen, in de ban werd gedaan, worden steeds meer underground-vertoningen van de film vertoond. De film volgt een aantal jonge skaters in Californie, die totaal vervreemd zijn van hun familie en zichzelf verliezen in seks en drugs. Zo laat de film o.a. zien hoe een oudere vrouw en een minderjarig jongetje orale seks met elkaar hebben.

Het publiek bij de underground-vertoningen bestaat voornamelijk uit studenten, academici, filmmakers, muzikanten en mensen die werkzaam zijn in de gezondheidszorg en in de IT. Er werden zelfs gratis DVD’s van 'Ken Park' uitgedeeld aan mensen die zelf ook vertoningen wilden organiseren. De belangrijkste beschuldiging aan het adres van regisseur Clark is voornamelijk dat de extreem expliciete seksscenes die hij laat zien, onnodig en ongepast zijn en de film niet vooruit helpen.

Zelfs tijdens het Film Festival van Venetie afgelopen jaar vonden collega-regisseurs dat Ken Park zo expliciet was dat de film niet onder de strengste leeftijdsaanduidingen uit zou komen. Volgens Clark is er niets aan de hand en laat hij simpelweg zien wat er in het echte leven gebeurd, maar waar niemand over durft te praten.



NieuwsFilm

meest populair