Eerste reacties op 'Here' van Robert Zemeckis: Kijken of skippen?

Eerste reacties op 'Here' van Robert Zemeckis: Kijken of skippen?

De nieuwe film met Tom Hanks en Robin Wright past een uniek standpunt toe om zijn verhaal te vertellen.

Volgende maand verschijnt de film Here van Robert Zemeckis (The Witches, Pinocchio) met niemand minder dan Tom Hanks en Robin Wright in de hoofdrol. De film is gerust uniek te noemen.

Hij bestaat namelijk maar uit één camerastandpunt dat de hele film wordt aangehouden. Zodoende wordt het hele leven van de twee hoofdpersonages in beeld gebracht. De eerste reacties op de film zijn nu uitgekomen.

Reünie
Velen zijn positief over de reünie tussen Hanks en Wright, die al eerder samen in Forrest Gump speelden. Zo schrijft Jeff Conway dat het "een genot is om ze samen terug op het scherm te zien."

Ook prijzen verschillende reacties de "innovatieve" insteek van Zemeckis. Simon Thompson beschrijft het als een "hoog concept dat veel probeert" en is ook lovend over het gebruik van de-aging in de film.



Overdreven
Toch is niet iedereen positief. Matt Neglia spreekt over "overdreven cheesy" acteerwerk en bekritiseert de non-lineaire structuur van de film. Courtney Howard is vooral niet te spreken over het personage van Wright, dat volgens haar geen "zelfstandigheid" heeft.

Aaron Neuwirth beschrijft de film als Zemeckis' beste sinds Allied, maar "dat zegt ook niet veel." Hij heeft vooral kritiek op de emotionele waarde van de film en noemt de muziekscore van Alan Silvestri "over-the-top."




Here is vanaf 28 november in de Nederlandse bioscoopzalen te zien.

NieuwsFilm

meest populair