Deze actrice redde de 'John Wick'-films van Keanu Reeves van de ondergang

Deze actrice redde de 'John Wick'-films van Keanu Reeves van de ondergang

Eva Longoria redde de John Wick-franchise van de ondergang door op tijd te investeren.

Een film maken gaat niet zomaar. In de eerste plaats moet er voldoende budget zijn. Zo was de eerste John Wick bijna niet gemaakt, omdat er een gebrek aan geld was.

Investeerders geloofden niet in die actiefilm. Een van de investeerders besloot zelfs de reeds toegezegde 6 miljoen Amerikaanse dollar terug te trekken. En dat is moeilijk te geloven, want na Matrix is Keanu Reeves een erg populaire acteur gebleven.

Bijna voor altijd gestopt
Een dag voordat het filmproject definitief gestopt zou worden, besloot Eva Longoria dat ontbrekende bedrag alsnog te storten. Zo redde zij de toekomstige John Wick-franchise van de ondergang.

De succesvolle actrice uit Desperate Housewives en regisseur van Flamin' Hot heeft namelijk oog voor goede verhalen. Ook las zij de dringende oproep om financiën net op tijd. Voor haar was het wel de eerste grote investering in een film, maar ze had er alle vertrouwen in.

Was geld dik waard
Vanwege het 10-jarige bestaan van de eerste film vertelde regisseur David Leitch hier aan Business Insider: "We haalden herinneringen op. Eva zei: 'Dat is het beste geld dat ik ooit heb uitgegeven'. Ze werd dik terugbetaald."



John Wick is een van de populairste personages van Keanu Reeves. De eerste bioscoopfilm bracht 86 miljoen op. Alle vier de delen bij elkaar 1 miljard. In de YouTube-video van Vanity Fair vertelt David meer over zijn werk.

NieuwsFilm

meest populair