Komt 'Dune: Messiah' er misschien sneller dan je denkt?

Komt 'Dune: Messiah' er misschien sneller dan je denkt?

Het gerucht dat nu de ronde doet is dat de blockbuster al volgend jaar opgenomen gaat worden.

Als je een beetje het filmnieuws in de gaten houdt, weet je vast en zeker wel dat Denis Villeneuve nog een Dune-blockbuster maakt na de eerste twee succesvolle delen. Nu lijkt het erop dat we misschien helemaal niet zo lang hoeven te wachten op het nieuwste deel.

Het gaat hier om Dune: Messiah, wat zal gelden als het afsluitende deel van Villeneuve's trilogie. Nog niet zo heel lang geleden werd gemeld dat de opnames pas op z'n vroegst zouden beginnen in 2026, vanwege de drukke agenda van Zendaya.

Anders
Zij speelt namelijk een van de hoofdrollen in de reeks, maar heeft al getekend voor Euphoria en Spider-Man 4. Zij heeft dus meer dan genoeg te doen. Ook een van Villeneuve's favoriete cameramannen, de geliefde cinematograaf Greig Fraser, zal eerst aan de slag gaan met The Batman: Part II.

Nu komt The Hollywood Reporter echter met een heel ander bericht. Zij zeggen dat Messiah al vanaf volgende zomer opgenomen gaat worden. Zendaya's rol in Spider-Man 4 zou beperkt zijn, waardoor ze zich makkelijk ook zou kunnen focussen op het derde Dune-avontuur, waarin ze juist wel wederom een belangrijke rol zal vervullen.

Verwachting
Mochten de opnames daadwerkelijk volgend jaar van start gaan, dan is de verwachting dat Dune: Messiah begin 2027 te zien zal zijn. Niet alleen Zendaya keert daarvoor terug.



Natuurlijk krijgen we ook weer Timothee Chalamet als Paul Atreides, Florence Pugh als Princess Irulan, Anya Taylor-Joy als Alia Atreides, Javier Bardem als Stilgar en Charlotte Rampling als Reverend Mother Mohiam te zien.

NieuwsFilm

meest populair