De allerlaatste film van Clint Eastwood lijkt in een doofpot te blijven zitten

De allerlaatste film van Clint Eastwood lijkt in een doofpot te blijven zitten

Het lijkt erop dat Warner Bros. niet zo heel veel vertrouwen heeft in 'Juror #2'...

Clint Eastwood is zonder enige twijfel een van de allergrootste namen in de filmwereld. De regisseur/acteur heeft al de nodige pareltjes gemaakt, maar zijn laatste film lijkt helaas niet de release te krijgen die hij verdient.

Wat blijkt, studio Warner Bros. wil Eastwoods Juror #2 in nog geen 50 verschillende bioscoopzalen uitbrengen, veel minder dan oorspronkelijk verwacht. Blijkbaar zal het hier ook bij blijven, dus zelfs als de film een succes is blijft het bij een beperkte bioscooprelease.

Opvallend
Niet alleen in Amerika is dit het geval. Cineplex, de grootste bioscoopketen in Canada, brengt de film maar in een enkele bioscoop uit in Toronto. Het komt wel vaker voor dan kleinschalige films geen grote bioscoopreleases kennen, maar het is opvallend dat dit nu ook geldt voor een Eastwood-blockbuster.

Andere films die binnenkort verschijnen, zoals Anora en The Brutalist, werden gemaakt met veel lagere budgetten en minder grote sterren, maar zullen op duizenden bioscoopschermen te bewonderen zijn.

De reden
Juror #2 werd oorspronkelijk gemaakt voor streaming, maar dit werd uiteindelijk toch veranderd. Waarschijnlijk hoopt Warner Bros. dat Eastwood toch nog kans maakt op Oscargoud, maar sinds American Sniper moest de levende legende genoegen nemen met nog maar twee Oscarnominaties voor alle films die volgden.


Ook was Cry Macho een flop, waardoor de studio nu voorzichtiger te werk lijkt te willen gaan. Er doet dat ook een gerucht dat Warner Bros. Juror #2 enkel en alleen uitbrengt in de bioscoopzalen om Eastwood 'een plezier' te doen. Mocht dit zo zijn, dan is dat niet erg netjes tegenover de acteur, die de studio al decennialang trouw is en vele successen heeft opgeleverd.

NieuwsFilm

meest populair