Robert Downey Jr. heeft verrassend weinig schermtijd als Iron Man in 'Avengers: Infinity War'

Robert Downey Jr. heeft verrassend weinig schermtijd als Iron Man in 'Avengers: Infinity War'

Robert Downey Jr. is veel minder te zien in 'Avengers: Infinity War' dan je zou denken.

Robert Downey Jr. is een van de belangrijkste redenen waarom het Marvel Cinematic Universe bestaat. Het begon dan ook allemaal in 2008 met de film Iron Man. Sindsdien bestaat de MCU uit meer dan 20 films. Een van de best verdienende films in de MCU blijft Avengers: Infinity War en Downey Jr. heeft veel minder schermtijd in die film dan je zou denken.

Avengers: Infinity War kwam uit in 2018 en werd geregisseerd door Anthony en Joe Russo. Het heeft een ensemblecast, die bestaat uit onder andere Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Benedict Cumberbatch, Tom Holland, Chadwick Boseman, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Josh Brolin en Chris Pratt.

Verhaal
In de film proberen de Avengers en de Guardians of the Galaxy Thanos te stoppen bij het verzamelen van de zes krachtige Infinity Stones als onderdeel van zijn queeste om de helft van alle levens in het universum te doden.

Een van de originele Avengers is Iron Man (Downey Jr.), die in Infinity War onder andere in de ruimte gaat om te proberen Thanos te stoppen. Iron Man is dus een groot deel van het verhaal in Infinity War, die werd gevolgd door Avengers: Endgame uit 2019.

Schermtijd
Hoewel Iron Man een belangrijke rol had in de film, heeft Downey Jr. in Infinity War slechts iets meer dan 18 minuten schermtijd in totaal. Dit is weinig als je weet dat de film 149 minuten oftewel 2 uur en 29 minuten duurt. Hoewel dit misschien verrassend en schokkend is, was het nog steeds meer vergeleken met de rest van de Avengers.


Zo was Thor 14 minuten te zien op het scherm in Infinity War, Dr. Strange kreeg 11 minuten en 30 seconden schermtijd, terwijl Steve Rogers slechts 6 minuten en 45 seconden had. Ondanks de korte schermtijd kunnen we echter gerust zeggen dat elk personage opviel, wat zorgde voor onvergetelijke momenten.

Kijken?
Wil je Downey Jr. als Iron Man zien in Avengers: Infinity War? Je kan de film kijken op Disney+.

Lees ook
Deze iconische filmschurk verdient veel meer schermtijd, maar dat zal nooit gebeuren
De Hannibal Lecter voor Anthony Hopkins.... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair