Idris Elba zegt Hollywood vaarwel: "Dat kan ik niet vanuit het buitenland doen"

Idris Elba zegt Hollywood vaarwel: "Dat kan ik niet vanuit het buitenland doen"

De acteur gaat door met acteren, maar dan wel in Afrika waar hij behoorlijk wat plannen heeft.

Idris Elba is een van de geliefdste acteurs in Hollywood, maar toch gaat hij vertrekken. De filmster, die nu nog steeds vaak wordt gezien als de perfecte opvolger van Daniel Craig als James Bond, heeft namelijk bijzonder ambitieuze plannen.

Wat blijkt, Elba, o.a. bekend van The Wire, is van plan Amerika te verlaten om naar Afrika te verhuizen. Zijn doel is om daar de filmindustrie een boost te geven, maar om daar in te kunnen slagen moet hij er wel gaan wonen. Zo begint hij: "Ik ben er veel mee bezig. Het gaat er van komen".

Plan
Hij vervolgt: "Ik wil de Afrikaanse filmindustrie helpen. Daarvoor heb ik een tienjarenplan voor uitgestippeld, maar ik kan dat niet vanaf het buitenland doen. Ik moet daarvoor in Afrika zitten. Ik ga wonen in Accra, Freetown en Zanzibar".

"De bedoeling is om daar behoorlijk wat te gaan reizen en op diverse plekken te stoppen waar we verhalen kunnen vertellen. Dat vind ik belangrijk". Daar blijft het echter niet bij. Elba wil ook meerdere filmstudio's over het Afrikaanse continent laten bouwen.

Ambitieus
Zo heeft Elba al land opgekocht in Zanzibar om daar een studio te laten bouwen. Nu is hij op zoek naar grond in Ghana en wil hij zelfs een 'smart city' laten bouwen op een eiland bij Sierra Leone. Elba heeft al een investeerder weten te vinden in Octopus Energy, gespecialiseerd in windmolens en zonnepanelen.




NieuwsFilm

meest populair