Fikse tegenvaller voor nieuwe 'Star Wars'-film 'New Jedi Order'

Fikse tegenvaller voor nieuwe 'Star Wars'-film 'New Jedi Order'

De film met Daisy Ridley loopt steeds meer vertraging op door vertrek van talent.

Peaky Blinders[/i]-bedenker Steven Knight is niet langer de scenarist van de nieuwe Star Wars-film die vooralsnog de titel New Jedi Order draagt en gaat over de terugkeer van Daisy Ridley's Rey.

Puck News bracht het nieuws naar buiten en liet weten dat de film door deze tegenvaller niet de geplande releasedatum van december 2026 zal halen.

Roulatie aan schrijvers
Knight nam het stokje over van de oorspronkelijke schrijvers Damon Lindelof (Watchmen) en Justin Britt-Gibson (Counterpart). Zij verlieten het project begin 2023.

Ooit was het de bedoeling dat dit na de Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) de volgende Star Wars-film zou worden. Maar de film werd ingehaald door The Mandalorian & Grogu, die in de zomer van 2026 verschijnt.

Wat nu?
Lucasfilm is nu op zoek naar een nieuwe scenarist voor New Jedi Order. Sharmeen Obaid-Chinoy is nog steeds aan het project verbonden als regisseur.



Het is nog onduidelijk of Lucasfilm december 2026 nu zal benutten om een andere Star Wars-film uit te brengen.

Dawn of the Jedi
Volgens menselijke geruchtenmolen Daniel RPK zou James Mangold volgend jaar willen beginnen met de opnames van Dawn of the Jedi, dus dat is de meest voor de hand liggende kandidaat.



Knight is een doorgewinterde scenarist, die verantwoordelijk is voor de script van films als Eastern Promises, Locke en Spencer, maar ook series als Taboo en See.

NieuwsFilm

meest populair