Heeft Marvel Studios dan eindelijk de eerste X-Men film aangekondigd?

Heeft Marvel Studios dan eindelijk de eerste X-Men film aangekondigd?

Het lijkt erop dat de nieuwe X-Men film tijdens de nieuwe Marvel fase zal uitkomen.

Toen Disney Fox opkocht, kwamen alle X-Men rechten in een keer in handen van 'Het Huis van de Muis'. Niet heel gek dus, dat we al werden getrakteerd op de recente Deadpool & Wolverine, maar nu weten we misschien ook al wanneer de eerste echte grote X-Men film verschijnt.

Disney en Marvel hebben namelijk aangekondigd dat er drie grote blockbusters aankomen in 2028: in februari, mei en november. Dit zijn we wel gewend van de superheldenstudio, dat ze elk jaar meerdere projecten uitbrengen, maar 2028 zou wel eens een speciaal jaar kunnen worden voor de Marvel-fans.

Timing
De vorige MCU fase werd beter onthaald dan degene waar we nu in zitten, maar het einde van alweer fase nummer 6 is in zicht. Avengers: Doomsday zal in mei 2026 te zien zijn. Precies een jaar later verschijnt het afsluitende deel à la Endgame, genaamd Avengers: Secret Wars.

Dat betekent dat fase 6 in 2027 ten einde komt, waardoor fase 7 begint in 2028. Dit zal het begin zijn van een volledig nieuw MCU, wat betekent dat we dan te maken krijgen met de nodige nieuwe Avengers en dus waarschijnlijk ook de X-Men.

Beste moment
Het lijkt dan ook een uitgelezen kans om de nieuwe X-Men in 2028 te introduceren, om zo ook nieuwe fans aan te trekken. Fase 7 werd al eerder genoemd als de fase waarin de X-Men-wereld overvloedig zal zijn binnen het Marvel-universum, dus als dit klopt krijgen we over 4 jaar weer veel X-Men verhalen.




NieuwsFilm

meest populair