Dit ranzige feitje over 'Poltergeist' ken je waarschijnlijk nog niet

Dit ranzige feitje over 'Poltergeist' ken je waarschijnlijk nog niet

De film wordt beschouwd als een van de beste horrorfilms van de jaren 80.

Poltergeist wordt beschouwd als een van de beste horrorfilms van de jaren 80. De film werd geregisseerd door Tobe Hooper, die ook de klassieker The Texas Chain Saw Massacre regisseerde.

Poltergeist is gebaseerd op een verhaal geschreven door Steven Spielberg, die de film ook produceerde. De cast van de film bestaat uit Craig T. Nelson (The Incredibles), JoBeth Williams (Kramer vs. Kramer), Beatrice Straight (Network) en Dominique Dunne (The Shadow Riders).

Plot
Het verhaal gaat om een voorstedelijk gezin wiens dochter wordt ontvoerd door kwaadaardige spoken.

Een leuk weetje is dat in de zwembad scène echte menselijke skeletten werden gebruikt. Blijkbaar vond de crew het te gecompliceerd om aan neppe skeletten te geraken. Tijdens het filmen was de actrice JoBeth Williams hier niet van op de hoogte. Tobe Hooper deed hetzelfde voor The Texas Chain Saw Massacre.

Regie
Eigenlijk wou Spielberg de film zelf regisseren, maar vanwege contractuele verplichtingen mocht dit niet van de studio omdat hij met E.T. the Extra Terrestrial bezig was. Toch was Spielberg vaak aanwezig op de set en wordt hij vaak beschouwd als een co-regisseur van Poltergeist.


Ook leuk om te weten is dat Spielberg de regie voor E.T. wou geven aan Tobe Hooper, maar Hooper smaakte het scenario van Poltergeist beter waardoor Spielberg besloot om de film zelf te maken.

Succesvol
Poltergeist werd een van de meest commercieel succesvolle films van 1982 met een wereldwijde opbrengst van 121,7 miljoen dollar. Het succes leidde tot twee vervolgen.

Ook bij de critici was de film een succes. Op Rotten Tomatoes scoort de film 88 procent met lof voor het script en de cinematografie.

NieuwsFilm

meest populair