Spannende thriller wordt grijsgedraaid en kaapt de top 10 van Prime Video

Spannende thriller wordt grijsgedraaid en kaapt de top 10 van Prime Video

Het acteerwerk van Orlando Bloom en Andy MacDowell maakt deze harde actiethriller ietsje beter dan de meesten in zijn genre, ondanks het magere plot.

Red Right Hand, geregisseerd door Ian Nelms en Eshom Nelm (Fatman), wordt momenteel erg goed bekeken op Prime Video en staat vierde in de Top 10 Films. Verrassend als je bedenkt dat de Tomatometer op 50% staat, maar minder vreemd als je leest dat de Popcornmeter op een betere 70% staat.

In de film wil Cash (Orlando Bloom) na een duister, crimineel verleden niets liever dan een rustig leven in de bergen van Noord-Amerika, samen met zijn zwager Finney en zijn nichtje Savannah. Hij wordt echter weer geronseld door de keiharde misdaadbazin Big Cat (Andie MacDowell). En dat loopt natuurlijk helemaal mis.

Actie en spanning
De film zit vol bruut geweld en spannende momenten, dus wat dat betreft hoef je je als kijker niet te vervelen. Bloom heeft allang bewezen dat hij meer kan dan de mooie jongen spelen en 'American sweetheart' Andy MacDowell is interessant als sadistische slechterik.

Volgens critici mist de film net dat beetje wat het echt een boeiende film had gemaakt. Recensent Tony Vall van Spainmania schrijft: Een orgie van geweld en bloed. Er mist een script, maar zijn wreedheid lost een hoop op.

Uitstekende prestaties
Het publiek zit daar minder mee, gezien de publieksreacties op Rotten Tomatoes. Zo schrijft kijker Anthony F: "Ver boven de norm voor dit genre. Uitstekende prestaties. Waarschijnlijk suizen er te veel kogels (iedereen lijkt een behoorlijk slecht schieter te zijn) en de hoofdrolspeler wordt een half dozijn keer neergeschoten en gestoken en herstelt op de een of andere manier zonder er iets echt van te merken. Als je niet te veel verwacht, dan zul je aangenaam verrast worden."


Red Right Hand is dus een kijkje waard voor degene die ervan houdt, maar wil je als kijker meer diepgang, dan kan je beter het gelijknamige nummer van Nick Cave beluisteren.

Lees ook
3 goede films op Prime Video om vanavond te streamen
Filmtips voor vanavond: ontdek ook het aanbod van deze streamingdienst.... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair