A24-oorlogsdrama 'The Brutalist' krijgt een meesterlijke eerste trailer

A24-oorlogsdrama 'The Brutalist' krijgt een meesterlijke eerste trailer

De film kreeg een staande ovatie op het filmfestival van Venetië en is een vroege favoriet voor de Oscars volgend jaar.

A24 heeft de eerste trailer uitgebracht voor The Brutalist, een nieuw drama dat zich afspeelt in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. Adrien Brody speelt de hoofdrol.

De film werd geregisseerd door Brady Corbet (Vox Lux) naar een script van hemzelf en Mona Fastvold. De film ging vorige maand in première op het filmfestival van Venetië.

Verhaal
De architect László Toth (Brody) verlaat met zijn vrouw Erzsébet het Europese continent en trekt naar de Verenigde Staten waar ze de Amerikaanse Droom willen waarmaken.

Hun levens veranderen helemaal door de charmante industrieel Harrison Van Buren die hen een voorstel doet. Het te ontwerpen moderne project wordt László's meest ambitieuze project ooit.

Oscars
In Venetië kreeg de film een staande ovatie van maar liefst 13 minuten. Op Rotten Tomatoes heeft de film momenteel een score van 97%, en het lijkt erop dat het een vroege favoriet is voor de Oscars begin volgend jaar.


Naast Brody hebben ook sterren als Felicity Jones en Guy Pearce een rol in de film. Vanaf 6 februari 2025 is The Brutalist te zien in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair