Muziek 'Dune: Part Two' van Hans Zimmer uitgesloten voor Oscarnominatie

Muziek 'Dune: Part Two' van Hans Zimmer uitgesloten voor Oscarnominatie

Door een wel heel opmerkelijke reden kan Zimmer geen tweede keer winnen voor zijn monumentale soundtrack.

Een van de meest epische en bejubelde soundtracks van het jaar mag niet meedingen naar een Oscar tijdens de Academy Awards van 2025.

Warner Bros.-productie Dune: Part Two werd geregisseerd door Denis Villeneuve en werd bedolven onder lovende recensies toen de film in maart de bioscopen bereikte.

Tegenvaller voor Zimmer
Critici en publiek waren zeer te spreken over het verhaal, de visuals én de muziek van Hans Zimmer, die voor het eerste deel zijn tweede Oscar won.

De muziek van deel twee kan echter geen nieuwe Oscar opleveren omdat er een te grote hoeveelheid eerder gebruikte muziek in zou zitten.

Vreemde regel?
Volgens de regels van de Academy mogen sequels en franchises niet meer dan 20% van eerder benutte thema's gebruiken.



Omdat er meerdere muzikale elementen worden gebruikt uit de eerste Dune mag de soundtrack van Zimmer niet meedingen naar de Oscar. En dat terwijl er ook meer dan genoeg indrukwekkende nieuwe thema's in Part Two zitten.

Dan maar Blitz?
Deze regel gaat echter alleen op voor de Oscars. Bij de Critics Choice Awards, Golden Globes, BAFTA's en de Grammy's kan Dune: Part Two gewoon genomineerd worden en winnen.



Zimmer maakt echter nog steeds kans op een Oscar voor zijn werk in 2024. Zijn muziek voor WOII-film Blitz van Steve McQueen kan wel gewoon genomineerd worden volgens de regels van de Academy.

NieuwsFilm

meest populair