Deze scifi-film scoort zowel 93 als 47 procent op Rotten Tomatoes: bizar verschil

Deze scifi-film scoort zowel 93 als 47 procent op Rotten Tomatoes: bizar verschil

Een opvallend verschil tussen de recensies van de critici en het brede publiek.

Het gebeurt weleens dat een film bijzonder goed scoort bij de filmcritici, maar dat de alledaagse bioscoopbezoeker er minder warm voor loopt. Zo werd Uncut Gems met Adam Sandler overspoelt met lof door de critici, en kreeg de film een lauwe ontvangst bij het brede publiek. Zo ook het geval bij Spy Kids van Robert Rodriguez.

Spy Kids is een actie-komedie van de Mexicaanse regisseur Robert Rodriguez. De film vertelt het verhaal van twee kinderen die met een tas vol hightech gadgets de wereld rondreizen om hun ouders te redden van de slechterik Fegan Floop.

Cast
De cast bestaat uit Alexa Vega en Daryl Sabara, die zus en broer spelen in de film. De ouders worden gespeeld door Antonio Banderas en Carla Gugino.

Volgens Rodriguez is het spionnen-gezin gebaseerd op zijn eigen familie. Zo was zijn oom een speciale FBI-agent en inspireerde hij mee het verhaal.

Producenten
De filmproducenten waren aanvankelijk sceptisch tegenover de film vanwege de vele Spaanse acteurs. Rodriguez antwoordde hierop dat mensen niet Brits hoeven te zijn om van de James Bond-films te kunnen genieten en wist zo de producenten te overtuigen.


Op Rotten Tomatoes scoort de film een indrukwekkende 92% bij de professionele filmcritici. De film wordt in het consensus geprezen voor zijn speelse energie die de kinderen zeker en vast zal plezieren.

Publiek
Maar het publiek heeft minder mooie woorden voor de film. Zo zijn er recensies die de film
beschuldigen van een ongeloofwaardig plot en verouderde speciale effecten.

Toch was de film een succes aan de bioscoopkassa met een wereldwijde opbrengst van 147,9 miljoen dollar met een budget van 35 miljoen dollar. Het succes leidde tot een filmreeks met 4 vervolgen die in totaal een stevige 550,3 miljoen dollar opbrachten. Rodriguez nam de regie op zich van alle 5 films.

NieuwsFilm

meest populair