Acteur die de 11-jarige Brooke Shield moest zoenen in film voelt zich nu "behoorlijk naïef"

Acteur die de 11-jarige Brooke Shield moest zoenen in film voelt zich nu "behoorlijk naïef"

Keith Carradine was maar liefst 16 jaar ouder en heeft hier dan ook spijt van.

Het is alweer een hele tijd geleden dat de film Pretty Baby uitkwam. Hierin zijn de hoofdrollen weggelegd voor Keith Carradine en Brooke Shields, maar het grote leeftijdsverschil tussen de twee zorgde voor de nodige gefronste wenkbrauwen. Hier laat Carradine zich nu weer over uit.

Het verhaal speelt zich af in 1917, tijdens de laatste maanden van legale prostitutie in New Orleans. Hattie (Susan Sarandon) is een prostituee en heeft een 12-jarige dochter, Violet (Shields). Zij komen de fotograaf Ernest J. Bellocq (Carradine) tegen.

Choquerend
Hij raakt bevriend met de twee, maar dit gaat wel erg ver wanneer hij een veiling organiseert om de maagdelijkheid van Violet aan de hoogste bieder te verkopen. Hattie verlaat haar dochter, terwijl Violet verliefd wordt op Bellocq en met hem wil trouwen.

Carradine, die tijdens de opnames 27 jaar oud was, moest voor bepaalde scènes de destijds 11-jarige Shields kussen. De acteur ziet in dat dit een fout was en dat deze film vandaag de dag niet gemaakt zou kunnen worden.

Spijt
Zo begint Carradine: "Deze film zou nu niet meer het daglicht zien en dat is logisch ook. Toen ik werd gevraagd voor de film dacht ik dat alles perfect geregeld zou zijn. Er waren grote artiesten die eraan meewerkten, een grote studio, dus daar had ik wel vertrouwen in".


"Ik was destijds pas 27 en nog erg naïef. Ik heb er dan ook wel spijt van en vind het heel goed dat Brooke zich hierover heeft uitgelaten". De actrice liet zelf weten dat zij haar eigen dochters nooit in zo'n film zou laten spelen op 11-jarige leeftijd.

NieuwsFilm

meest populair