Door geldgebrek moest Sylvester Stallone aan het begin van zijn carrière een dramatische besluit nemen

Door geldgebrek moest Sylvester Stallone aan het begin van zijn carrière een dramatische besluit nemen

Sylvester Stallone verkoopt zijn hond Butkus, koopt hem terug na succes, en vereeuwigt hem in Rocky.

Sylvester Stallone mag dan nu een superster zijn en zwemmen in het geld. Maar in de jaren 70 was hij straatarm.

Toch had hij een flinke bullmastiff, ook al hadden ze soms geen eten. De hond sleepte Sly door die zware periode heen, maar dat geldgebrek bleef. Sly moest uiteindelijk een dramatisch besluit nemen. Hij verkocht zijn hond Butkus voor 40 Amerikaanse dollar aan iemand.

Erg gehecht aan hond
Sly baalde alleen zo van die beslissing, dat hij zijn hond terug wilde. Na de verkoop van zijn scenario van Rocky, kocht hij zijn hond terug voor 15.000 dollar. Hier in het artikel van Total Rocky valt te lezen dat dat gezin in die zes maanden erg aan de hond was gehecht en hem eigenlijk niet meer kwijt wilde.

Sly had alleen zoveel met Butkus meegemaakt - van inpakken in ijs op warme dagen tot een gevecht met een struisvogel in een wildreservaat - dat hij zijn bullmastiff ook in Rocky had geschreven. Volgens Sly was het enorme beest elke cent waard. Butkus werd voor altijd vereeuwigd met zijn bijrolletje in de klassieker die Sly beroemd maakte.

Overkwam moeilijke periode
Iemand vertelde hier bij Reddit, Made Me Smile, dat hij liever diefstal zou plegen dan de hond weg te doen. Een ander schreef dat hij liever zijn lijf zou verkopen dan zijn hond. Maar feit is, dat Sly zijn moeilijke situatie overkwam en de hond een beter leven kon geven.




NieuwsFilm

meest populair