'Challengers'-regisseur waagt zich aan remake van 'American Psycho'

'Challengers'-regisseur waagt zich aan remake van 'American Psycho'

De originele film met Christian Bale in de hoofdrol wordt beschouwd als een moderne cultklassieker.

Luca Guadagnino heeft zijn volgende film gepland. De regisseur van recente hits zoals Call Me By Your Name en Challengers gaat een nieuwe verfilming maken van het boek American Psycho.

American Psycho werd geschreven door Bret Easton Ellis en is een satirische kijk op de leefstijl en cultuur van Wall Street-bankiers. Het boek staat bekend om zijn grafisch geweld.

Eerste film
In 2000 verscheen er al een eerste verfilming van het boek met Christian Bale in de hoofdrol. Die film werd geregisseerd door Mary Harron en was een kleine hit toen hij uitkwam.

Hoewel de reviews van de film niet geweldig waren, heeft de film toch een cultaanhang opgebouwd. Ook is de film tegenwoordig bekend van talloze memes. In 2002 verscheen een vervolg met Mila Kunis in de hoofdrol.

Nieuwe versie
De nieuwe film is geen directe remake van de versie met Christian Bale, maar een compleet nieuwe verfilming van het boek. De cast is nog niet bekend. Momenteel is Guadagnino nog bezig aan zijn nieuwe film Queer.


Queer heeft Daniel Craig in de hoofdrol en gaat over een homoseksuele expat in Mexico City in de jaren vijftig. De film ging onlangs in première op het filmfestival van Venetië. Een Nederlandse releasedatum is nog onbekend.

NieuwsFilm

meest populair