Elvis' legendarische comeback vastgelegd in Netflix' 'Return of the King'

Elvis' legendarische comeback vastgelegd in Netflix' 'Return of the King'

In 'Return of the King: The Fall and Rise of Elvis Presley' zien we hoe de special tot stand kwam.

Netflix komt met nieuwe trailer voor de muzikale documentaire Return of the King: The Fall and Rise of Elvis Presley. De film laat hoe na een mindere periode de King of Rock 'n' Roll zijn laatste kans greep om aan de wereld te laten zien wat hij kon.

De film laat de triomfantelijke comeback special uit '68 zien van een van de invloedrijkste muzikanten in de geschiedenis van de rock n roll. Halverwege de jaren 60 was Elvis Presleys muziekcarrière ingestort na een aantal middelmatige filmrollen.

Comeback special
Na zeven jaar kwam er een plan om Evlis weer in de spotlight te krijgen. Producer Bob Finkel en Steve Binder kwamen met het idee van een comeback special voor NBC, waarin Elvis klassieke hits speelde met zowel vrienden als originele bandleden.

De 50 minuten durende intieme concertspecial werd een onverwacht groot succes. Met zijn typische charisma, leren pak en gitaar wist Elvis vriend en vijand te overtuigen, waarmee hij zijn grote comeback op muziekgebied markeerde.

Première in november
Naast archiefbeelden en interviews zien we ook hedendaagse beroemdheden als Bruce Springsteen, Baz Luhrmann (van de film Elvis) en Conan O'Brien die hun herinneringen aan de livespecial delen.


Vanaf 13 november is de nostalgische documentaire te zien op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair