'Wicked'-hoofdrolspeelster woedend over poster aanpassingen: "Dit doet echt pijn"

'Wicked'-hoofdrolspeelster woedend over poster aanpassingen: "Dit doet echt pijn"

Cynthia Erivo vindt het heel normaal dat de poster van de film er anders uitziet dan die van de Broadway-show.

Eind volgende maand zal de nieuwe Wicked te zien zijn. Aangezien we er niet meer lang op hoeven te wachten, verschijnen er de laatste tijd de nodige nieuwe beelden. Ook kwam er een poster voorbij, maar hier is nu juist bijzonder veel over te doen.

In deze Wicked-reboot zijn de hoofdrollen weggelegd voor Cynthia Erivo en Ariana Grande. Erivo kruipt in de huid van Elphaba Thropp, een miskende jonge vrouw geboren met een groene huid. Zij wordt al snel bevriend met haar klasgenoot Galinda Upland (Grande).

Vergelijking
Wicked was ook zeer populair als Broadway-musical. De nodige fans gingen er dan ook vanuit dat de poster van de aanstaande film zou lijken op die van de musical, maar deze was toch iets anders. Erivo is echter woedend op de kritiek en laat dat weten ook.

De actrice, eveneens bekend van Widows en Harriet, is op de Wicked-filmposter te zien naast Grande's Glinda. Zij fluistert wat in haar oor. In tegenstelling tot de Broadway-poster, zien we hier wel de ogen van Elphaba, en heeft ze geen rode maar groene lippen.

Aanpassingen
Sommige mensen pasten dit aan om het meer op de originele poster te laten lijken, maar Erivo vindt dit niet kunnen: "Dit is het meest beledigende beeld dat ik in een lange tijd heb gezien, samen met de afschuwelijke AI afbeelding waarin Glinda en Elphaba op de vuist gaan".



"Sommige mensen hebben mij gevraagd: "Is je p*nis ook groen?" Dit is absoluut niet grappig. Niks hieraan is leuk. Het degradeert mij. Het degradeert ons. De originele poster is een illustratie, geen foto".

Pijn
Erivo vervolgt: "Ik ben een echte persoon, die recht de camera inkijkt, naar de kijker. Als wij niet kunnen communiceren met woorden, doen we dat met onze ogen. Onze poster is een eerbetoon aan de originele poster, niet een klakkeloze kopie".


"Als jij mijn gezicht aanpast en ogen verwijdert is het alsof je mij verwijdert. En dat doet me echt pijn". Fans van de actrice namen het voor haar op, anderen vinden haar juist weer erg ver doorslaan.

NieuwsFilm

meest populair