Wat je moet weten over 'Smile 2' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'Smile 2' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Het vervolg op de verrassende hit uit 2022 komt deze week uit.

De maand oktober is natuurlijk de maand van Halloween, wat betekent dat er rond die tijd flink wat nieuwe horrorfilms uitkomen. Het horrorseizoen trapt deze week al goed af met Smile 2, het vervolg op de enorme hit uit 2022.

In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de film voordat je 'm in de bioscoop gaat kijken. Spoilers komen uiteraard niet aan bod.

Verhaal
Popster Skye Riley (Naomi Scott) maakt een reeks gebeurtenissen mee die alsmaar verontrustender en luguberder worden als ze op het punt staat om op een nieuwe wereldtournee te gaan.

Ze wordt gedwongen om haar duistere verleden onder ogen te zien en de controle over haar leven terug te krijgen voordat het uit de hand loopt.

Succesverhaal
De eerste Smile-film zou oorspronkelijk niet in de bioscoop uitkomen, maar was bedoeld voor de streamingdienst Paramount+. Nadat de film uitzonderlijk goed werd ontvangen tijdens testscreenings, besloot Paramount Pictures de film toch in de bioscoop uit te brengen.


Dit bleek achteraf een briljante keuze. De film was namelijk een enorme hit. Het wist met een budget van 17 miljoen dollar zo'n 217 miljoen dollar om te zetten. Finn kreeg niet lang nadat de film uitkwam een deal aangeboden van de studio om meer films voor ze te maken.

Cast
Aan het eind van de eerste film werd de 'Smile'-vloek overgedragen aan de politieagent genaamd Joel die gespeeld werd door Kyle Gallner. Gallner vertolkt de rol opnieuw in het vervolg. Verder bevat de film enkel nieuwe personages.


Nieuwe castleden zijn o.a. Rosemarie DeWitt, Lukas Gage, Peter Jacobson, Raúl Castillo en Ray Nicholson (ja, de zoon van Jack). Je bekijkt Smile 2 nu in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair