Steven Spielberg regisseerde stiekem een aantal scènes van deze jaren 80-klassieker

Steven Spielberg regisseerde stiekem een aantal scènes van deze jaren 80-klassieker

De legendarische Amerikaanse cineast co-regisseerde enkele scènes in deze komische avonturenfilm.

Steven Spielberg is een grote naam in de filmwereld. De Amerikaanse filmlegende heeft klassiekers op zijn naam staan zoals Jaws, Close Encounters of the Third Kind, Indiana Jones: The Raiders of the Lost Ark en Jurassic Park. Maar wat velen niet weten is dat hij ook een paar scènes heeft geregisseerd uit de komische avonturenfilm The Goonies uit de jaren 80.

The Goonies kwam uit in 1985 en vertelt het verhaal van een groep buitenbeentjes die een oude kaart vinden die leidt naar een piratenschat.

Regie
De film werd geregisseerd door Richard Donner, die klassiekers heeft ingeblikt zoals de Lethal Weapon-films met Mel Gibson en Danny Glover, en Superman met Christopher Reeve.

Een andere grote naam die verbonden is met de film is Chris Columbus. Columbus schreef het filmscenario en kreeg het idee voor de film toen hij opgroeide in Ohio, een stadje waar niet veel te doen was. Uit verveling ging Columbus op avontuur in de koolmijnen van Ohio.

Cast
Columbus is vooral bekend om zijn films zoals de kerstmis-klassieker Home Alone en de eerste twee Harry Potter-film The Philosopher's Stone en The Chamber of Secrets.


De cast van The Goonies bestaat uit de kindacteurs Sean Astin, Josh Brolin (beiden hun debuut) en Ke Huy Quan. Deze acteurs hebben op latere leeftijd grote rollen weten te bemachtigen.

Succes
Zo speelde Sean Astin de hobbit Samwise Gamgee in de mega populaire Lord of the Rings-films. Ook Brolin wist een succesvolle carrière uit te bouwen en werkte samen met bekende regisseurs zoals de Coen Brothers, Paul Thomas Anderson en Denis Villeneuve.

Tenslotte verzilverde Ke Huy Quan de Oscar voor beste mannelijke bijrol voor Everything Everywhere All at Once. Ke Huy Quan heeft naast zijn rol in The Goonies ook al een tweede keer samengewerkt met Spielberg. Zo speelt Quan het personage Short Round in de tweede Indiana Jones-film Temple of Doom.

NieuwsFilm

meest populair