Is deze populaire jaren 80-film inspiratie voor de volgende Christopher Nolan?

Is deze populaire jaren 80-film inspiratie voor de volgende Christopher Nolan?

Na de kraker Oppenheimer gaat Christopher Nolan weer helemaal scifi.

Eerder deze week werd bekend dat de volgende film van Christopher Nolan (Oppenheimer) moet gaan verschijnen in de zomer van 2026 en dat Matt Damon, ook te zien in Oppenheimer, in gesprek is om de hoofdrol te gaan spelen. Nu lijkt er iets meer bekend over het verhaal.

De opnames voor de film van Nolan en Universal starten begin 2025 en het script is al door Nolan en zijn partner Emma Thomas geschreven. Een horrorfilm lijkt het niet te gaan worden, maar wat dan wel?

Verfilming
Er waren al geruchten dat de serie The Prisoner uit de jaren 60 de inspiratiebron zou zijn voor Nolan. Nu is er het gerucht dat Nolan een film gaat maken die zich afspeelt in New York en gaat over een helikopterpiloot van de NYPD Aviation Unit.

Het verhaal draait naar verluidt om een geavanceerd prototype van een helikopter, die terroristen graag in handen krijgt. Er wordt nu beweerd dat Nolan niet het scenario verspreid onder de crew, maar kopieën van de actiefilm Blue Thunder uit 1983 rondstuurt.

Geen remake
Volgens World of Reel wordt de film geen remake van Blue Thunder. Nolan is fan van de film en leent enkele elementen. Of de geruchten kloppen, wordt ongetwijfeld later bekend.


Het 'Untitled Christopher Nolan Universal Project' staat gepland voor 17 juli 2026.

Lees ook
Christopher Nolans opmerkelijke keuze: "Dit is misschien wel mijn beste film"
Nee, het gaat hier niet om Inception, Interstellar of een van zijn Batman-films.... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair