De beste film van Zoe Saldaña is 'Avengers: Endgame' en haar slechtste heet...

De beste film van Zoe Saldaña is 'Avengers: Endgame' en haar slechtste heet...

De topactrice uit 'Guardians of the Galaxy'-ster speelt een hoofdrol in de nieuwe film 'Emilia Perez'.

Zoe Saldaña is een topactrice die inmiddels in elke grote franchise wel een rol heeft gespeeld. Zo speelt ze in de drie best verdienende films ooit: Avatar, Avengers: Endgame en Avatar: The Way of Water. In aanloop naar Saldaña's nieuwe film Emilia Pérez blikken we terug op haar bijzondere carrière.

We kijken naar Saldaña's best en slechtst beoordeelde films. Dit wordt gebaseerd op de critici-score op Rotten Tomatoes.

Endgame
Het is niet verrassend dat Saldañas best beoordeelde film Avengers: Endgame is, maar dit was toch niet zo vanzelfsprekend als je zou denken. Puur gebaseerd op score deelt Endgame namelijk de eerste plek met de Star Trek-reboot uit 2009, waarin Saldaña de rol van Uhura speelt.

De reden dat Endgame toch bovenaan staat, is omdat er een stuk meer recensies van zijn. Er staan 556 recensies van Avengers: Endgame op Rotten Tomatoes en 356 van Star Trek.

Constellation
De slechtst beoordeelde film van Saldaña is Constellation uit 2005. De film scoort namelijk 0% op Rotten Tomatoes. In de film komt de familie Boxer na lange tijd weer bij elkaar wegens het overlijden van een geliefde.


Onthullingen over het pijnlijke verleden van de overledene dwingen elk persoon om hun opgekropte emoties en ware gevoelens voor elkaar onder ogen te zien. Billy Dee Williams speelt Helms Boxer, de patriarch van de familie.

Emilia Perez
Saldaña's nieuwste film Emilia Perez ging eerder dit jaar in première tijdens het filmfestival van Cannes, waar het de juryprijs won. Deze week komt de film uit in de bioscoop.


In de film schakelt de angstaanjagende drugskartelleider Emilia (Karla Sofía Gascón) de hulp in van Rita (Zoe Saldaña), een ondergewaardeerde advocate die vastzit in een uitzichtloze baan. Zij moet haar helpen haar eigen dood in scène te zetten, zodat Emilia eindelijk haar ware zelf kan zijn.

NieuwsFilm

meest populair