Dit was Paul Mescals grootste zorg op 'Gladiator II'-filmset: "Dit was niet te doen"

Dit was Paul Mescals grootste zorg op 'Gladiator II'-filmset: "Dit was niet te doen"

De hoofdrolspeler vond het een unieke maar zenuwslopende ervaring om het scherm te delen met zijn idool.

Volgende maand krijgen we dan eindelijk Gladiator II te zien. Deze keer is de hoofdrol weggelegd voor Paul Mescal, die dus het stokje overneemt van Russell Crowe. Geen makkelijke taak, maar Mescal maakte zich nog meer zorgen om een andere acteur.

In het vervolg kruipt Mescal in de huid van Lucius, de nu volwassen zoon van Lucilla (Connie Nielsen). Op jonge leeftijd werd hij door zijn moeder uit Rome weggestuurd. Hij heeft nooit helemaal begrepen waarom.

Terugkeer
Wanneer Lucius alles verliest en een gladiator wordt, keert hij terug naar Rome, in de hoop achter de waarheid te komen en de Romeinse generaal die hem alles heeft ontnomen uit de weg te ruimen. Als gladiator wordt hij bijgestaan door zijn mysterieuze eigenaar Macrinus (niemand minder dan Denzel Washington).

Mescal is altijd al een grote fan en bewonderaar geweest van de met een Oscar bekroonde Training Day-acteur, en vond het dan ook spannend maar tegelijkertijd lastig om samen op een dezelfde filmset te staan met zijn idool.

Reactie
Zo begint Mescal: "Ik bleef er maar over denken. Ik weet het nog goed, toen ik dacht: "Oké, dit is de dag dat Denzel ook aanwezig zal zijn op de set". Ik was er echt de hele tijd mee bezig. Ik moest echt tegen mezelf zeggen: "Dit is f*cking zielig. Niet aanstellen, focus je op je eigen werk!""



Blijkbaar wist Mescal een goede indruk achter te laten, want Washington was uitermate positief over zijn jongere collega: "Paul weet wat hij doet en hoe hij het moet doen. Het is makkelijk om met hem te werken, want hij is slim, sterk en intelligent. Dat straalt hij ook uit en dat geeft jezelf ook vertrouwen".

NieuwsFilm

meest populair