De rijkste Chinese acteur is schatrijk en acteert al jaren nauwelijks meer

De rijkste Chinese acteur is schatrijk en acteert al jaren nauwelijks meer

Jackie Chan, rijkste Chinese acteur, verwierf groot vermogen door jarenlange toewijding in de filmindustrie.

Sommige acteurs hebben een enorm vermogen opgebouwd door hun filmcarrière. Maar elk vertelt dat dat succes met hard werken gekomen is. Zo ook Jackie Chan.

Deze 70-jarige ster is uitgegroeid tot de rijkste Chinese acteur, maar hij begon klein - als 5-jarige in series en films. In de jaren 60 begon zijn filmcarrière in Hong Kong als stuntman bij onder meer Bruce Lee. In de loop der jaren raakte hij bekend door zijn innovatieve stunts, zijn grapjes en zijn acrobatische stijl.

Populaire ster
Jackie Chan brak in 1978 door als acteur met de film Drunken Master. Daarna werden ook zijn Police Story, Project A en Armour of God populaire Hong Kong-films. In 1998 brak hij ook wereldwijd door met de Hollywood-film Rush Hour en werkte onverstoorbaar verder.

Naast zijn komische actiefilms werkte hij ook aan animatiefilms als Kung Fu Panda, Lego Ninjago en Teenage Mutant Ninja Turtles. Hij doet het nu iets rustiger aan. Recenter werk van hem is The Legend en Hidden Strike.

Best betaald
In zijn carrière behoorde Jackie soms tot de best betaalde acteurs ter wereld. Door zijn tomeloze inzet als producer, scenarioschrijver, regisseur, acteur en stuntman wordt zijn vermogen nu geschat op 400 miljoen Amerikaanse dollar. Deze rijkste Chinese acteur is dus schatrijk.



Meer over Jackie staat hier bij Celebrity Networth en hij vertelt zelf meer in de YouTube-video van IGN.

NieuwsFilm

meest populair