Marvel was doodsbang voor reactie op miljardenfilm uit 2018: "we moeten het goed doen"

Marvel was doodsbang voor reactie op miljardenfilm uit 2018: "we moeten het goed doen"

Actrice Lupita Nyong'o kijkt terug op wat uiteindelijk een van de meest succesvolle films in heel het Marvel Cinematic Universe zou worden.

In 2018 verscheen Black Panther als achttiende film in het Marvel Cinematic Universe. De film was een megasucces. Wereldwijd leverde het maar liefst $1,3 miljard op.

Een groot deel van de hype rond de film kwam omdat het de eerste film in het MCU was met een zwarte man (Chadwick Boseman) in de hoofdrol. Maar nu blijkt dat Marvel in die tijd enorm bang was dat de film juist om die reden niet zou slagen.

Veel angst
Dat onthult Lupita Nyong'o, die Nakia speelt in de film. Volgens haar bestond er destijds "veel angst bij de leidinggevenden... Marvel stond een beetje te trillen in hun laarzen!"

Ze vervolgt: "Wij ook, want we hadden zoiets van, we kunnen dit maar één keer doen. En we moeten het goed doen. Maar uiteindelijk heeft het de mythe dat zwart niet verkoopt volledig ontkracht."

Megahit
Momenteel is Black Panther nog steeds een van de grootste hits die Marvel ooit gehad heeft. Enkel de Avengers-films en Spider-Man: No Way Home leverden meer geld op. Zelfs het pas uitgekomen Deadpool & Wolverine kon het succes van de film niet evenaren.



NieuwsFilm

meest populair