Het langverwachte vervolg 'Paddington in Peru' is vanaf deze dag eindelijk te zien in de Nederlandse bioscopen

Het langverwachte vervolg 'Paddington in Peru' is vanaf deze dag eindelijk te zien in de Nederlandse bioscopen

De klunzige en schattige beer valt terug te bewonderen op het grote doek.

De antropomorfe Peruviaanse beer die verzot is op marmelade broodjes krijgt een derde film genaamd Paddington in Peru. De film valt op 31 januari te bewonderen op het Nederlandse witte doek.

In Paddington in Peru gaat Paddington samen met zijn pleeggezin op zoek naar zijn tante Lucy in Peru. Hun reis brengt hen door het Amazone regenwoud en het Andesgebergte.

Kritisch geprezen
De twee vorige films Paddington en Paddington 2 werden door filmcritici bijzonder goed ontvangen. Paddington 2 scoort een indrukwekkende 99 procent op Rotten Tomatoes en werd hierdoor een van de meest geprezen films van het jaar.

Paddington in Peru is het debuut van de Engelse regisseur Dougal Wilson. De twee vorige Paddington-films werden geregisseerd door Paul King, die mee het verhaal schreef voor de derde film.

Cast
De Engelse acteur Ben Whishaw verleent zijn stem aan de klunzige beer Paddington. Zijn pleeggezin wordt vertolkt door Hugh Bonneville en Julie Walters.


De Spaanse acteur Antonio Banderas speelt de antagonist Hunter Cabot in de film. Banderas is vooral bekend om zijn werk met Pedro Almodovar zoals The Skin I Live In and Pain and Glory. Ook in Hollywood bouwde Banderos een succesvolle carrière uit. Zo verleent hij zijn stem aan Puss in Boots in de geanimeerde Shrek-films. Ook speelde hij de gemaskerde burgerwacht Zorro in The Mask of Zorro and The Legend of Zorro.

Auteur
De beer Paddington is een personage uit de kinderliteratuur en is geschreven door de Engelse auteur Michael Bond. De illustraties zijn getekend door Peggy Fortnum, David McKee en R.W. Kelley.

De succesvolle Paddington-boeken hebben wereldwijd meer dan 35 miljoen exemplaren verkocht in 40 verschillende talen.

NieuwsFilm

meest populair