De bizarre twist in de topfilm 'Atonement' met Keira Knightley veranderde in één seconde alles in de film

De bizarre twist in de topfilm 'Atonement' met Keira Knightley veranderde in één seconde alles in de film

De onthullende twist in Atonement verandert het hele verhaal in één schokkend moment.

De film Atonement lijkt in eerste instantie een meeslepende liefdesgeschiedenis, maar niets is wat het lijkt. Wat begint als een tragisch verhaal over misverstanden en verloren liefde, neemt een dramatische wending met een onthullende twist die alles op zijn kop zet.

In Atonement beschuldigt de jonge Briony Tallis, gespeeld door Saoirse Ronan, ten onrechte Robbie Turner (James McAvoy), de zoon van de huishoudster, van het verkrachten van haar nicht. Briony is jaloers op de relatie tussen Robbie en haar oudere zus, Cecilia (Keira Knightley). Deze arrestatie leidt tot zijn arrestatie en verwoest zijn leven.

Plottwist
Na zijn vrijlating uit de gevangenis meldt Robbie zich aan voor dienst in de Tweede Wereldoorlog, terwijl Cecilia op hem wacht. De film laat de kijker geloven dat de twee elkaar weer vinden en samen gelukkig worden. Het lijkt een hoopvol einde na veel ellende.

Maar de shock komt als een oudere Briony onthult dat dit verhaal een leugen is. Zowel Robbie als Cecilia zijn omgekomen in de oorlog. Dit moment verandert het hele verhaal en geeft de film een hartverscheurende wending.

Succesvol
Atonement werd geregisseerd door Joe Wright en was een groot succes, met een wereldwijd opbrengst van meer dan $129 miljoen tegen een budget van ongeveer $30 miljoen. De film werd geprezen om de verbluffende cinematografie en de sterke acteerprestaties van de cast.


De film ontving meerdere Oscar-nominaties, waaronder die voor Beste Film. Saoirse Ronan werd genomineerd voor haar bijrol als Briony, en de film won uiteindelijk een Oscar voor Beste Originele Muziek, gecomponeerd door Dario Marianelli.

Emotionele twist
Deze emotionele twist blijft een van de meest memorabele momenten in de moderne filmgeschiedenis, waarbij de prachtige opbouw en tragedie van het verhaal de kijker volledig verrassen.

NieuwsFilm

meest populair