"We verdienen een eng, stinkend lijk" volgens de regisseur van 'Nosferatu'

"We verdienen een eng, stinkend lijk" volgens de regisseur van 'Nosferatu'

Filmmaker Robert Eggers wil de bloedzuigers weer zo angstaanjagend, zoals ze waren in het prille begin.

Nosferatu-regisseur Robert Eggers maakte een veelbelovende belofte in een recent interview met Totalfilm. Volgens Eggers zal zijn aankomende remake van de horrorklassieker vampiers echt weer eng maken, dus deze keer geen glitterende huid zoals in Twilight.

"We zijn zover, naar Edward Cullen gegaan, waar de versie van de vampiers niet eng zijn," legt de filmmaker uit, dus hij en zijn team vroegen zich af: "Hoe gaan we dan de compleet tegenovergestelde richting op?"

Eng genoeg
Volgens Eggers verdienen fans van het horrorgenre meer: "Vampiers waren eng genoeg dat mensen lijken opgroeven, ze in stukken hakten en in brand staken. Ik denk dat we weer een eng, stinkend lijk verdienen."

Een veelbelovende belofte dus van de regisseur en hopelijk weet hij deze belofte ook na te komen. Tot nu toe hebben we enkel een glimp opgevangen van de nieuwe Graaf Orlok in de gothic-horrorfilm.

Het duister
En fans vermoeden dat het "enge, stinkende lijk", gespeeld door Bill Skarsgård, verborgen blijft in het duister tot de bioscooprelease van de film op 2 januari 2025.



Nosferatu vertelt een huiveringwekkend verhaal over de obsessie tussen een gekwelde jonge vrouw (Lily-Rose Depp) en de lugubere vampier die verliefd op haar is. Deze relatie leidt tot ongekende gruwelijkheden.

NieuwsFilm

meest populair