Denis Villeneuve vreest voor de komst van AI: "Films maken kan wel eens heel anders worden"

Denis Villeneuve vreest voor de komst van AI: "Films maken kan wel eens heel anders worden"

De regisseur is bang dat het filmlandmaatschap wel eens snel zou kunnen veranderen.

Denis Villeneuve is zonder enige twijfel een van de beste filmmakers in Hollywood. De regisseur wist al hoge ogen te gooien met pareltjes als Incendies, Prisoners en het Dune-tweeluik. Tijdens een recent event liet hij zich uit over de toekomst van film maken.

Afgelopen weekend was Villeneuve in Londen voor een speciale vertoning van Dune: Part Two. Hier liet hij zich uit over de komst van AI en hoe dit mogelijk een grote impact zal hebben op de manier waarop films gemaakt worden.

Anders
Zo begint Villeneuve: "Ik werk met geweldige artiesten. De reden waarom ik zo van cinema hou is dat je iets deelt. Je bent creatief bezig met andere kunstenaars en samen maak je iets heel moois. Met films vertellen we verhalen en daar gaat het bij mij om. Dat is in mijn ogen de essentie van films".

"Ik voel zo veel emoties, om zoiets samen neer te zetten. De dag dat je dus enkel en alleen een computer nodig hebt om films te maken... Dat zou best interessant kunnen zijn, maar ik zou die prachtige, menselijke samenwerkingen wel missen".

Team
Villeneuve vervolgt door te zeggen dat hij Dune nooit had kunnen maken als het niet was voor zijn team. De eerste twee films werden zeer goed ontvangen, waardoor de regisseur nog een laatste en afsluitende deel zal maken, genaamd Dune: Messiah.



NieuwsFilm

meest populair