Regisseur 'I, Robot' beschuldigt Elon Musk: "Mag ik mijn ontwerp terug?"

Regisseur 'I, Robot' beschuldigt Elon Musk: "Mag ik mijn ontwerp terug?"

Alex Proyas is van mening dat Tesla zijn ontwerpen heeft gekopieerd.

Afgelopen donderdag vond het 'We, Robot'-event plaats in Los Angeles, waar Tesla-CEO Elon Musk verschillende nieuwe auto's deelde met de wereld. Ook komt Tesla met een robot, genaamd Optimus, maar er is in ieder geval iemand die geen fan is.

Het gaat hier om de regisseur van de Will Smith-blockbuster I, Robot, Alex Proyas. Laatstgenoemde is van mening dat Musk zijn Optimus robot heeft gebaseerd op de robots die we in de film te zien krijgen.

Reactie
Proyas liet zich er kort maar krachtig over uit op X: "Hey Elon, kan je mijn designs terug geven alsjeblieft?" Dit ondersteunende bericht bevat drie verschillende afbeeldingen. Zo zien we de robots uit de films, maar eveneens verschillende voertuigen.

Volgens Proyas lijken de nieuwe Tesla-modellen behoorlijk veel op zijn I, Robot-designs. Deze film, die in 2004 uitkwam, speelt zich af in het Chicago van 2035. Robots behoren nu tot het alledaagse leven.

Ramp
Deze robots staan nu ten dienste van de mensen en worden door hen blindelings vertrouwd. Rechercheur Del Spooner houdt er echter een andere mening op na, en gelooft dat de moord op de briljante wetenschapper Alfred Lanning misschien wel eens werd uitgevoerd door een robot.


Laten we hopen dat de nieuwe Tesla-robots, die volgens Musk werkelijk alles kunnen doen, niet ook in opstand zullen komen...

NieuwsFilm

meest populair