Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

Deze parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'Boyz N the Hood' is een misdaadfilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de misdaadfilm Boyz N the Hood van regisseur John Singleton, die je kunt kennen van 2 Fast 2 Furious.

Boyz N the Hood
De film uit 1991 heeft een hoofdrol voor Rapper Ice Cube. Bijrollen gingen naar onder meer John Cothran, Lexie Bigham en Angela Bassett. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (96%): "Boyz N the Hood is een goed geacteerde en thematisch rijke film die de zwarte Amerikanen met veel meer diepgang en medeleven belicht dan veel van de gelijkgestemde films die het succes ervan inspireerden."

Reacties
"Geweldig verhaal en optredens van iedereen, behalve Cuba die er voor mij helemaal niet komt. Ik waardeer vooral dat Fishburne de coolste pwrson is die er is in elke scène waarin hij zit," schreef Christian K op Rotten Tomatoes.



Alejandro O schreef op Rotten Tomatoes: "Een perfecte manier om de kijker de complicaties en problemen te laten zien van het opgroeien in een Amerikaanse wijk in Los Angeles in de jaren 90. Het verhaal, het script en de cast waren allemaal ongelooflijk solide, over het algemeen een geweldige film."

Op Netflix
De $6,6 miljoen kostende film bracht maar liefst $57 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.



Synopsis: De halfbroers Doughboy en Ricky Baker, en Tre Styles, groeien op in het getto van Los Angeles. Tre krijgt normen en waarden bijgebracht door z'n vader, Furious Styles. Ricky maakt kans om aan de universiteit zijn football-talent te ontplooien. Doughboy houdt zich echter vooral met geweld en alcohol bezig.

NieuwsFilm

meest populair