Al Pacino was opgelucht dat hij gewond raakte tijdens het filmen van 'The Godfather'

Al Pacino was opgelucht dat hij gewond raakte tijdens het filmen van 'The Godfather'

De acteur kreeg geen geschenk uit de hemel, maar grote dikke naalden in zijn enkel.

Al Pacino werd genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol in The Godfather, maar als het aan de acteur lag, had hij nooit een rol gespeeld in het epische misdaaddrama.

De acteur onthulde dit nieuwtje in een recent interview met CBS News, waarin hij zei dat het universum hem een excuus gaf om de film te verlaten, nadat hij zijn enkel verzwikte op de set.

Pijn
Pacino raakte gewond in de beroemde restaurantscène, waar Michael (Pacino) een pistool pakt dat verborgen ligt in de badkamer van een Italiaans restaurant en zijn vijanden, McCluskey (Sterling Hayden) en Sollozzo (Al Lettieri) doodt.

De acteur vertelde dat hij met zijn voet uitgleed en de auto miste waarin hij had moeten springen. "Mijn enkel deed pijn, hij gleed op de een of andere manier weg."

Een schietgebedje
Hij vertelde dat hij zijn enkel zo erg had verzwikt, dat hij dacht dat hij was gebroken en dat zijn eerste gedachte was: "Dank u, God. Ik kan nu uit deze film stappen."



Maar het ongelukje op de set bleek geen geschenk en ook geen ontslag voor de acteur. "Ze kwamen om me heen staan ??en staken van die grote, dikke naalden in mijn enkel en hielden me daar," aldus Pacino.

Extreme druk
Dit vertelde de acteur in een gesprek ter promotie van zijn nieuwe autobiografie 'Sonny Boy', waarin hij schrijft hoe hij extreme druk voelde om de rol van Michael Corleone in The Godfather op zich te nemen.

"Paramount wilde niet dat ik Michael Corleone zou spelen. Ze wilden Jack Nicholson. Ze wilden Robert Redford. Ze wilden Warren Beatty of Ryan O'Neal," schrijft de acteur in 'Sonny Boy'.

De rest is natuurlijk filmgeschiedenis. The Godfather werd genomineerd voor tien Oscars en won er drie: Beste Film, Beste Acteur (voor Marlon Brando) en Beste Bewerkte Scenario.

NieuwsFilm

meest populair