Kate Winslet over haar meest intense dag op een filmset: "Ik dacht dat ik dood ging"

Kate Winslet over haar meest intense dag op een filmset: "Ik dacht dat ik dood ging"

'Titanic' was een groot succes, maar hiervoor moest de actrice wel heel diep gaan.

Kate Winslet is al decennialang in allerlei films en series te zien, maar ze zal toch voornamelijk bekend zijn en blijven om haar hoofdrol in Titanic. Ondanks het feit dat ze hiervan heeft genoten, was het lang niet altijd even makkelijk.

Sterker nog, de 'lastigste dag van haar acteercarrière', zoals zij het zelf noemt, kende ze tijdens het maken van deze blockbuster. In James Camerons pareltje is Winslet te zien als Rose DeWitt, een jonge vrouw die verliefd wordt op Jack Dawson (Leonardo DiCaprio) tijdens de fatale reis op het beroemde ship.

Heftig
Titanic werd op alle fronten een mega succes. De blockbuster groeide niet alleen uit tot een van de meest winstgevende films aller tijden, ook won deze maar liefst 11 Oscars. Winslet is er dan ook trots op, maar heeft er niet alleen maar goede herinneringen aan overgehouden.

Bepaalde opnames waren loodzwaar, voornamelijk de scènes die in het water opgenomen moesten worden. Hoewel het water op de filmset wel verwarmd was, waren de urenlange opnames in natte kleding erg uitputtend voor de acteurs.

Resultaat
Als gevolg hiervan liep Winslet zelfs onderkoelingsverschijnselen op tijdens het filmen van de vele scènes in het water. De actrice liet zich er al eerder over uit: "Ik was echt helemaal op. We werkten soms dagenlang in het water. Het was een enorme beproeving voor iedereen".



"Ik was tijdens de opnames van de film dan ook wel vaker ziek, omdat het gewoon zo intens was. Op een gegeven moment was ik zelfs bang dat ik dood zou gaan. Er waren momenten dat ik echt niet meer kon, maar dan blijf je toch doorgaan, want je wil het beste resultaat".

Ook interessant
Keira Knightley over haar meest intense scène: "Ik had wel een paar glaasjes vodka nodig"
Keira Knightley is een grote naam in de filmwereld. De actrice was te zien in de blockbuster-franchise Pirates of the Caribbean maar ook in sterk onthaalde films als...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair