Nieuwe R-rated komedie wordt ijzersterk ontvangen en lijkt onmisbaar: 'Saturday Night'

Nieuwe R-rated komedie wordt ijzersterk ontvangen en lijkt onmisbaar: 'Saturday Night'

De film van Jason Reitman krijgt een hoge score van zowel de critici als het publiek.

Saturday Night Live is al jaren een van de meest populaire sketchprogramma's in Amerika. Sinds de eerste aflevering in 1975 is het zelfs niet meer weg te denken van televisie. Nu komt er een film over uit, en de critici zijn lovend.

Saturday Night wordt geregisseerd door Jason Reitman (Ghostbusters: Frozen Empire) en gaat over de uren voorafgaand aan de eerste aflevering van het programma.

Hoge scores
Op Rotten Tomatoes heeft de film intussen een score van 80%. De critici zijn dolenthousiast. Ty Burr van de Washington Post noemt de film "zo onderhoudend als een film kan zijn."

Ook Matt Singer van Screencrush is lovend. Hij schrijft: "Waar je voor naar deze film gaat is energie, en dat heeft Saturday Night in overvloed." Dwight Brown noemt het "de grappigste film van het jaar."

Ook minpunten
Toch zijn er ook negatieve recensies. Odie Henderson van de Boston Globe noemt het script "eendimensionaal" en Robert Abele van de Los Angeles Times beschrijft de film als een "liefdevol maar hol eerbetoon."


Maar gelukkig staat ook de publieksscore hoog met zelfs 89%. De film lijkt dus zeker aan te slaan. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend, maar houd daarvoor zeker FilmTotaal in de gaten.

NieuwsFilm

meest populair