Deze populaire games hebben ontzettend veel aan Steven Spielberg te danken

Deze populaire games hebben ontzettend veel aan Steven Spielberg te danken

Zonder de films van de regisseur had de wereld van first-person shooters er wellicht volledig anders uitgezien.

Het zal je misschien verbazen, maar Steven Spielberg is een echte gamer. De regisseur van films als Ready Player One speelt graag computerspellen, en volgens zijn zoon houdt hij vooral van first-person shooters.

Grote favoriet van Spielberg is de reeks Call of Duty, misschien wel de meest populaire franchise in de wereld van first-person shooters. En die franchise had misschien helemaal niet bestaan als Spielberg er zelf niet was geweest.

Saving Private Ryan
In 1998 bracht Spielberg de film Saving Private Ryan uit met Matt Damon en Tom Hanks. De oorlogsfilm was een megasucces. Hij werd genomineerd voor meerdere Oscars en won er ook een paar.

Spielbergs ervaring met Saving Private Ryan leidde hem ertoe om samen met Dreamworks Interactive een computerspel te maken. Dat werd het eerste deel in de populaire Medal of Honor-reeks.

Call of Duty
Het succes van Medal of Honor zorgde ervoor dat meer studio's zich aan het first-person shootergenre waagden. Dat leidde dan weer tot Call of Duty. Een aantal ontwikkelaars van Medal of Honor werkten zelfs aan de nieuwe reeks mee.


Call of Duty is tegenwoordig niet meer uit de gamingwereld weg te denken. Een paar jaar geleden waren er zelfs plannen voor een filmversie. Die zou geregisseerd worden door Stefano Sollima (Sicario: Day of the Soldado). Sinds 2020 is het echter stil.

NieuwsFilm

meest populair