Wat weten we eigenlijk al over de nieuwe 'Mortal Kombat'-film die volgend jaar uitkomt

Wat weten we eigenlijk al over de nieuwe 'Mortal Kombat'-film die volgend jaar uitkomt

Veel nieuwe vechters betreden de brute arena van 'Mortal Kombat' in het vervolg op de reboot.

Mortal Kombat maakte in 2021 een comeback in de filmwereld met een nieuwe reboot. Ondanks het feit dat de reboot tijdens de coronapandemie uitkwam, was het een flink succes. Een vervolg was daarom een gegeven, maar wat weten we eigenlijk al over Mortal Kombat 2?

De productie van het vervolg werd stilgelegd wegens de stakingen die plaatsvonden in Hollywood, waardoor de opnames pas begin dit jaar afgerond konden worden. Dit is de voornaamste reden dat het vervolg vier jaar op zich laat wachten.

Verhaal
Tot op heden is er geen officiële synopsis van Mortal Kombat 2 vrijgegeven, maar gelukkig onthulde co-schrijver Greg Russo in 2021 al wat leuke details. Hij voorzag een trilogie aan nieuwe Mortal Kombat-films: "Ik zag film één altijd als een pre-toernooi, daarna film twee hopelijk een toernooi, daarna film drie als een post-toernooi."

Het Mortal Kombat-toernooi kent verschillende incarnaties in de spellen, maar het komt altijd op hetzelfde neer: het is een toernooi waarin de beste vechters uit de zes 'realms' het tegen elkaar opnemen om de orde te bewaren.

Nieuwe gezichten
Het is vanzelfsprekend dat een vervolgfilm veel nieuwe gezichten introduceert, zeker in het universum van Mortal Kombat. De grootste toevoeging is Karl Urban (The Boys) als Johnny Cage, een Jean-Claude Van Damme-achtige vechter. Verder maken veel bekende schurken hun entree.


Zo speelt Martyn Ford (F9) de rol van Shao Kahn, misschien wel de grootste vijand van de franchise en zijn we Damon Harriman als Quan-Chi, Adeline Rudolph als Kitana, Tati Gabrielle als Jade, Ana Thu Nguyen als Sindel en Desmond Chaim als King Jerrod.

Opvallende terugkeer
Bijna alle hoofdrolspelers uit de eerste film keren terug in Mortal Kombat 2, wat enige vragen oproept. Zo is Joe Taslim weer te zien als Bi-Han/Sub-Zero, een personage dat stierf in de eerste film. Hetzelfde geldt voor de terugkeer van Kung Lao (Max Luang) en Kano (Josh Lawton).


Hier is echter een verklaring voor. De terugkerende personages die in het vorige deel stierven, worden waarschijnlijk weer tot leven gewekt als kwaadaardige versies van zichzelf. Een rematch tussen Hiroyuki Sanada's (Shogun) Scorpion en Taslims herrezen Bi-Han/Noob Saibot is vrijwel een gegeven.

NieuwsFilm

meest populair