Misbruikte Scarlett Johansson staat op de 1e plaats in discutabele ranglijst

Misbruikte Scarlett Johansson staat op de 1e plaats in discutabele ranglijst

Anderen op de lijst zijn onder meer Sydney Sweeney, Anya Taylor-Joy en Blake Lively.

Computerbeveiligingsbedrijf McAfee brengt elk jaar een lijst uit van de top 10 celebrities wiens identiteit wordt misbruikt door online hackers. Veel van die celebrities zijn acteurs.

Dit jaar staat niemand minder dan Scarlett Johansson bovenaan. De actrice is natuurlijk een van Hollywoods grootste sterren met haar films in het Marvel Cinematic Universe en haar aankomende rol in de nieuwe Jurassic World.

De rest
In de top 10, die je hier kunt vinden, zien we ook andere bekende namen. Zo staat Furiosa-ster Anya Taylor-Joy op de vierde plek. Op nummer vijf staat Tom Hanks en op nummer zeven zien we Sydney Sweeney.

De scams waarvoor de acteurs gebruikt worden zijn heel uiteenlopend. In het geval van Blake Lively, die op nummer acht in de lijst staat, werd haar naam gebruikt voor een zogenaamd afvalprogramma. Het gezicht van Johnny Depp (nummer negen) werd gebruikt voor crypto-scams.

AI
McAfee legt de schuld van dit soort praktijken voornamelijk bij AI neer. Door de nieuwe technologie nemen volgens het bedrijf "de risico's toe en zijn namen van beroemdheden het perfecte lokaas voor nieuwsgierige consumenten."




Lees ook
Scarlett Johansson keert terug voor aankomende Marvel-film
De geliefde actrice komt niet voor in 'Thunderbolts*' maar is wel op de filmset te vinden.... Lees verder

NieuwsFilm

meest populair