Het vervolg op deze scifi-film wist het origineel flink te overtreffen

Het vervolg op deze scifi-film wist het origineel flink te overtreffen

Deze Spider-Man film wordt beschouwd als een van de beste animatiefilms aller tijden.

Spider-Man is een van de meest populaire Marvel-personages. Tobey Maguire, Andrew Garfield en Tom Holland hebben allemaal de eer gehad om de iconische superheld in het rode pak te mogen spelen.

Maar minder bekend is Shameik Moore, een Afro-Amerikaanse acteur die zijn stem verleende aan Miles Morales in de geanimeerde Spider-Verse-films.

Oscar
De eerste Spider-Verse film Spider-Man: Into the Spider-Verse kwam uit in 2018 en bracht een indrukwekkende 384,3 miljoen dollar op.

Ook bij de critici scoorde de film en won zelfs de Oscar voor Beste Geanimeerde Film. Op Rotten Tomatoes scoort Into the Spider-Verse een bijna perfecte 97% en wordt beschouwd als een van de beste geanimeerde films aller tijden.

Vervolg
Het vervolg Spider-Man: Across the Spider-Verse uit 2023 moest dus grote schoenen vullen, maar wist toch het origineel te evenaren en/of zelfs te overtreffen.

Aan de bioscoopkassa bracht de film bijna het dubbele op van zijn voorganger met een stevige 690,8 miljoen dollar en werd daarmee een van de meest commercieel succesvolle films van het jaar.

Indrukwekkende score
Spider-Man: Across the Spider-Verse scoort 95% op Rotten Tomatoes en werd genomineerd voor een Oscar voor Beste Geanimeerde Film, maar verloor het beeldje van The Boy and the Heron van de Japanse animatie-legende Hayao Miyazaki.

De film krijgt lof voor zijn prachtige animatie, spectaculaire actiescènes en originele ideeën en wordt daardoor beschouwd als het zeldzame vervolg dat zijn voorganger weet te overtreffen. Ook bekende regisseurs zoals Guillermo del Toro en Ron Howard huldigen de film voor zijn kwaliteiten.

NieuwsFilm

meest populair