Disney neemt het op tegen 'Mission Impossible 8' met live action-reboot van klassieke film

Disney neemt het op tegen 'Mission Impossible 8' met live action-reboot van klassieke film

De reboot van 'Lilo & Stitch' wordt geregisseerd door Dean Fleischer Camp.

We weten al een tijdje dat Disney ook een live action-versie maakt van Lilo & Stitch, en nu weten we eindelijk ook wanneer de nieuwe film uitkomt. De studio heeft een releasedatum gezet op 23 mei 2025.

Dat is dezelfde dag als Mission Impossible 8, dat momenteel nog geen officiële titel heeft. De actiefilm van Paramount en de Disney-film gaan het dus tegen elkaar opnemen in de bioscoop.

Barbenheimer
Waarschijnlijk gaat het hier om 'counter programming'. Dat is wanneer er twee films op dezelfde dag uitkomen die allebei een heel ander publiek aantrekken. Het bekendste voorbeeld daarvan is het 'Barbenheimer'-fenomeen van vorig jaar.

Toen kwamen Barbie en Oppenheimer op dezelfde dag uit. Beide films werden uiteindelijk een megasucces. Het lijkt erop dat Disney ervan overtuigd is dat Lilo & Stitch geen publiek zal verliezen aan Mission Impossible.

Cast & crew
De reboot wordt geregisseerd door Dean Fleischer Camp, vooral bekend van Marcel the Shell with Shoes On. De hoofdrol in Lilo & Stitch, die van Lilo, wordt vertolkt door Maia Kealoha.



NieuwsFilm

meest populair