Hielke & Sietse Klinkhamer keren terug voor vierde 'Schippers van de Kameleon'

Hielke & Sietse Klinkhamer keren terug voor vierde 'Schippers van de Kameleon'

De beroemde Friese tweeling komt opnieuw naar het grote of kleine scherm...

De populaire boekenreeks 'De Kameleon' bestaat dit jaar 75 jaar en om dit te vieren, wordt er momenteel gewerkt aan een volgende film in de succesvolle reeks die begin deze eeuw startte met De Schippers van de Kameleon (2003). Het project wordt geheel opgenomen bij het Kameleondorp in Terherne en het eindresultaat moet in de zomer van 2026 in de bioscopen of op streamingdiensten verschijnen.

De film heeft als volledige titel De Kameleon en het Watermonster en waar het laatste deel nog probeerde om een moderne draai aan de verhalen te geven, zal men hier weer teruggrijpen op het nostalgische jaren 50/60-gevoel uit de fantasieën van schrijver Hotze de Roos met veel bekende personages (onder andere Louw Vrolijk maakt zijn live-action debuut), humor, kattenkwaad, slapstick, spanning en achtervolgingen.

Plot wordt omschreven als "JAWS voor kinderen"
Bijzonder is dat regisseur Steven de Jong, die verantwoordelijk was voor alledrie de voorgangers én daarin de rol speelde van vader Klinkhamer, dit keer voor het eerst niet van de partij zal zijn. Acteur Arjen Rooseboom (die eerder speelde in Kameleon 2 uit 2005 en nu opduikt als boerenknecht Gerben Zonderland) neemt zowel het script als de regie voor zijn rekening.

De cast bestaat verder uit voornamelijk nieuwe namen. Wel worden de hoofdrollen wederom ingevuld door de Utrechtse Sens en Imme Gerritsen (18) nadat zij de olijke broers eerder vertolkten in De Kameleon aan de Ketting uit 2021. Ook gaan er geruchten over een mogelijke cameo van de originele, en inmiddels 36-jarige, sterren Koen en Jos van der Donk.

Zorgen dat generaties blijven kennismaken
Wanneer er een mysterieus wezen opduikt in het water van hun dorpje Lenten, nemen Hielke en Sietse het op tegen een nieuwe dreiging en bereiden ze zich voor op een groots racetoernooi waar hun ultrasnelle Kameleonboot natuurlijk wel aan mee moet doen! Daarnaast zorgen hun trouwe vrienden aan de zijlijn eveneens voor de nodige avonturen.



NieuwsFilm

meest populair