Andrew Garfields opmerkelijke auditie voor Spider-Man pakte grandioos uit

Andrew Garfields opmerkelijke auditie voor Spider-Man pakte grandioos uit

De acteur dacht dat hij te oud was en deed dus alsof het hem allemaal niks uitmaakte.

Andrew Garfield speelde Spider-Man voordat Tom Holland het stokje overnam en was behoorlijk geliefd. De acteur keerde terug voor Spider-Man: No Way Home en wist wederom hoge ogen te gooien. Garfield zelf dacht echter dat het heel anders zou lopen.

Wat blijkt, de acteur geloofde niet dat hij nooit de rol zou krijgen. De reden hiervoor? De acteur vond zichzelf al te oud toen hij auditie deed voor de Peter Parker/Spider-Man rol voor The Amazing Spider-Man. Tijdens de bekende 'Happy Sad Confused' podcast laat hij zich erover uit.

Voorbereiding
Zo begint Garfield: "Ik dacht: 'Ik ben hier al te oud voor'. Mijn acteercoach, Greta Seacat, had echter goed advies. Zij zei mij toen: 'Ga er naartoe en doe gewoon alsof het je allemaal geen zak uitmaakt'. Dus dat deed ik".

"Ik ging naar de eerste auditie toen ik 25 à 26 jaar oud was. Dit was in mijn ogen al veel te oud om iemand uit de middelbare te spelen. Ja, ik zie er misschien iets jonger uit voor mijn leeftijd, maar ik had echt niet gedacht dat ik werd teruggevraagd voor een tweede ronde".

Rol
Uiteindelijk wist Garfield zelfs de rol te bemachtigen. De acteur vervolgt: "Ik heb ervan genoten. Het was ook geweldig om terug te mogen keren voor 'No Way Home'. Ik zou heel graag weer in de huid kruipen van Spider-Man".


"Als ik een goed script krijg toegestuurd doe ik 100% zeker weer mee. Het moet dan wel iets toevoegen aan de verhalen die al bestaan, maar ik hou immens veel van dit personage. Als de fans meer willen zien, sta ik hier voor open!"

NieuwsFilm

meest populair