Hoe is het nu met de bloedmooie Sarah Michelle Gellar uit 'Buffy the Vampire Slayer' en 'Scooby-Doo'?

Hoe is het nu met de bloedmooie Sarah Michelle Gellar uit 'Buffy the Vampire Slayer' en 'Scooby-Doo'?

Sarah Michelle Gellar werd wereldwijd bekend door haar rol in 'Buffy the Vampire Slayer'.

Nadat ze als jong kind door een talentagent was ontdekt, maakte Sarah Michelle Gellar op zesjarige leeftijd haar filmdebuut in de televisiefilm An Invasion of Privacy (1983). Tien jaar later volgde haar doorbraak in de serie All My Children, maar de rol die haar wereldwijd bekend maakte kwam er in 1997 met Buffy the Vampire Slayer. Hoe gaat het nu met Gellar?

Na haar filmdebuut in 1983 duurde het tot 1992 om de hoofdrol te krijgen in een project. Ze speelde toen in de kortlevende tienerdramaserie Swans Crossing, wat gevolgd werd door haar doorbraak als Kendall Hart in de soapserie All My Children (1993-1995), waarvoor ze een Daytime Emmy Award won.

Buffy the Vampire Slayer
Een van haar grootste rollen kwam er in 1997 toen Gellar de hoofdrol kreeg in de serie Buffy the Vampire Slayer. Voor haar rol als Buffy Summers verwierf Gellar internationale erkenning en het leverde haar ook een Saturn Award op, evenals nominaties voor een Golden Globe en een TCA Award.

Gellar zou de rol van Buffy spelen in alle zeven seizoenen van de serie, die liep tot 2003. In het begin van Buffy the Vampire Slayer speelde Gellar ook in twee succesvolle slasherfilms. Zo verscheen ze in I Know What You Did Last Summer (1997) in de rol van de ongelukkige schoonheidskoningin Helen Shiver en speelde ze opnieuw een ongelukkig, ijdel personage, dit keer als Cici Cooper, in Scream 2 (1997).

Scooby-Doo
Sindsdien heeft Gellar in tal van films gespeeld. Zo hebben haar films wereldwijd meer dan 570 miljoen dollar opgebracht. In 1999 was ze te zien in Cruel Intentions als Kathryn Merteuil, een cocaïneverslaafde met een verlangen om mensen te manipuleren.


In 2002 speelde ze de rol van Daphne Blake in de live action-film Scooby-Doo, wat toen Gellars meest bekeken film was. Ze won een Teen Choice Award voor haar rol als Daphne, een rol die ze hernam in 2004 in het vervolg Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed. Net als de eerste film was Scooby-Doo 2 een commercieel succes, ondanks een negatieve kritische ontvangst.

Verdere carrière
Gellar zou daarna in heel wat films verschijnen zoals de horrorfilm The Grudge (2004) als Karen Davis, een uitwisselingsstudent in Tokio die wordt blootgesteld aan een bovennatuurlijke vloek, in Southland Tales en The Return uit 2006, Suburban Girl en The Air I Breathe uit 2007, en Possession en Veronika Decides to Die uit 2009. In 2007 was ze ook te horen in de animatiefilm TMNT.


Gellar nam daarna een kleine pauze van twee jaar na de geboorte van haar dochter in 2009. In 2011 was ze terug en tekende ze om de hoofdrol te spelen en als uitvoerend producent te werken aan de serie Ringer waarin ze de dubbele rol van twee zussen speelde. Gellar heeft verklaard dat een deel van haar beslissing om terug te keren naar televisie was omdat het haar in staat stelde om zowel te werken als haar gezin op te voeden.

Terug
De voorbije jaren speelde Gellar in verschillende series. Zo speelde ze de hoofdrol in The Crazy Ones (2013-2014) en verleende ze haar stem in Robot Chicken (2005-2018), Star Wars Rebels (2015-2016) en Masters of the Universe: Revelation (2021). Na 13 jaar niet meer te verschijnen in films - Possession en Veronika Decides to Die uit 2009 waren de laatste - speelde ze in 2022 opnieuw kleine rollen in de films Clerk III en Do Revenge.


In 2023 speelde ze de hoofdrol in de bovennatuurlijke dramaserie Wolf Pack, waarvoor ze ook uitvoerend producent is. Dit jaar werd aangekondigd dat Gellar gecast was in een speciale gastrol als Tanya Martin, de CSI-chef en de baas van Dexter Morgan, in de aankomende dramaserie Dexter: Original Sin. Gellar is dus na al die jaren nog steeds aan het acteren.

Andere projecten
Naast haar acteercarrière, heeft Gellar de voorbije jaren ook andere dingen gedaan. Zo richtte ze in 2015 samen met de ondernemers Galit Laibow en Greg Fleishman Foodstirs op, een startup merk voor voedselcreatie dat via e-commerce en detailhandel eenvoudig te maken biologische bakmixen en kits voor gezinnen verkoopt. In 2017 bracht ze ook een kookboek uit met de titel Stirring Up Fun with Food.






Gellar is sinds 2002 getrouwd met acteur Freddie Prinze Jr., die ze had ontmoet op de set van I Know What You Did Last Summer. Ze speelden ook samen in de twee Scooby-Doo-films waarin Prinze de rol van Fred vertolkte. Ze hebben twee kinderen samen, een dochter geboren in 2009 en een zoon geboren in 2012.

Kijken?
Wil je Gellar zien in de verschillende films en series waarin ze verscheen? Buffy the Vampire Slayer kan je bekijken op Disney+, I Know What You Did Last Summer kan je vinden op Pathé Thuis, Scream 2 kan je bekijken op SkyShowtime en de twee Scooby-Doo-films vind je terug op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair