Dit bizarre feitje over 'Child's Play' uit 1988 wist je nog niet

Dit bizarre feitje over 'Child's Play' uit 1988 wist je nog niet

Het gruwelijke idee voor Chucky blijkt gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De film Child's Play uit 1988, die de beruchte moordlustige pop Chucky introduceerde, heeft een verrassende inspiratiebron. Het personage van Chucky werd deels gebaseerd op een waargebeurd verhaal: Robert the Doll. Deze vervloekte pop uit Key West, Florida, zou op mysterieuze wijze bewegen en zelfs meubels omvergooien.

De pop Robert was ooit eigendom van Robert Eugene Otto, die beweerde dat een bediende van zijn familie een voodoovloek op de pop had gelegd. Otto vertelde dat de pop door zijn huis bewoog en gesprekken met hem voerde. Dit verhaal diende als inspiratie voor de makers van Child's Play, die het concept van een pop met een eigen wil verwerkten in hun film.

Klassieker
Child's Play werd geregisseerd door Tom Holland en werd een groot succes. Met een budget van ongeveer $9 miljoen bracht de film wereldwijd meer dan $44 miljoen op. Acteurs als Brad Dourif, die Chucky zijn iconische stem gaf, en Catherine Hicks in de hoofdrol, maakten de film tot een klassieker in het horrorgenre.

De film introduceerde een nieuwe vorm van horror door een onschuldig kinderitem te transformeren in een dodelijke dreiging. Dit concept sloot goed aan bij de heersende angst voor technologie en speelgoed dat "levensecht" leek, wat Child's Play direct in het collectieve geheugen van horrorliefhebbers plaatste.

Nasleep
Hoewel Robert de Pop nog steeds tentoongesteld staat in Key West, heeft Chucky zijn eigen horrorimperium opgebouwd. De film leidde tot een hele franchise met zeven vervolgen, een tv-serie en zelfs een remake in 2019, waardoor het iconische karakter nog steeds leeft.


Dus de volgende keer dat je Child's Play kijkt, denk aan het bizarre feit dat de angstaanjagende Chucky deels voortkomt uit een pop die echt bestond. Een horrorverhaal dat begon in Florida, maar uiteindelijk uitgroeide tot een wereldwijd fenomeen.

NieuwsFilm

meest populair