Christopher Nolan is fel tegen het einde van 'Joker: Folie à Deux': "alleen mijn Joker mag dit"

Christopher Nolan is fel tegen het einde van 'Joker: Folie à Deux': "alleen mijn Joker mag dit"

De 'Dark Knight'-regisseur zorgde er eerder voor dat zijn Joker en die van Todd Phillips niet aan elkaar gelinkt zouden worden.

Joker: Folie à Deux levert gemengde reacties op bij bioscoopgangers. Vooral het einde van de film zorgt voor felle discussies op sociale media en zaait verwarring onder fans.

LET OP: dit artikel bevat spoilers voor Joker: Folie à Deux!

Eén iemand die er fel op tegen was, zo blijkt nu, is Christopher Nolan. De Dark Knight-regisseur leverde in 2008 zijn eigen versie van de Joker af, destijds gespeeld door Heath Ledger.

Gesneden grijns
Aan het einde van Folie à Deux wordt Arthur Fleck/de Joker vermoord. Zijn moordenaar gebruikt dan een mes om een permanente grijns in zijn eigen gezicht te snijden. Dat komt sterk overeen met hoe de Joker van Ledger eruitzag.

Nu blijkt dat dit einde eigenlijk bedoeld was voor de eerste Joker-film. Fleck zou een stuk glas gebruiken om zichzelf te verminken. Maar dat einde werd veranderd toen Nolan er een stokje voor stak.

Enkel Ledger
Volgens The Hollywood Reporter bemoeide Nolan zich met de film, omdat hij vond dat alleen de Joker van Ledger in zijn gezicht kan snijden. "Alleen zijn Joker mag [dit doen]," zo meldt een bron.


Tegenwoordig heeft Nolan geen band meer met Warner Bros. Het lijkt er dan ook op dat Joker-regisseur Todd Phillips de kans heeft aangegrepen om zijn originele einde toch in de tweede film te verwerken.

NieuwsFilm

meest populair