De recensies van 'Hellboy: The Crooked Man': kijken of skippen?

De recensies van 'Hellboy: The Crooked Man': kijken of skippen?

Volgens critici is de actiehorror een "dappere poging" en zien we "geen Hollywood-bombarie", maar is dit genoeg om een goede score op Rotten Tomatoes te ontvangen?

Hellboy: The Crooked Man is de nieuwste verfilming van het gelijknamige populaire stripboek van Mike Mignola en volgt Hellboy, gespeeld door Jack Kesy, naar de wildernis van Appalachia in de jaren '50.

Hier vindt het titulaire personage een lokale gemeenschap die geterroriseerd wordt door een bovennatuurlijke entiteit die bekendstaat als het andere titulaire personage, 'The Crooked Man'.

Een disclaimer van de regisseur
De film is onlangs online verschenen, samen met de eerste recensies. En ondanks een disclaimer van regisseur Brian Taylor, dat de film "geen reboot of poging is om een franchise te starten", twijfelden sommige critici hieraan.

"Hoe dapper deze lowbudget-poging om 'Hellboy' terug te winnen ook is, het mist helaas het verhaal en de stijl om de al te duidelijke budgettaire beperkingen te overstijgen," schreef Dan Jolin van Empire Magazine.

Het wierp zijn vruchten, in dit geval tomaten, af
Taylor gaf in een eerder interview aan dat hij niet wilde dat de film leek op een "goedkope namaak van een Guillermo del Toro 100 miljoen dollar film," en volgens een deel van de critici is de regisseur hierin wel geslaagd.



Dave Golder van Radio Times schreef dat "op een paar overbodige CG-monstergevechten na, Kesy's verfrissend laconieke kijk op Hellboy een welkome afwisseling is ten opzichte van eerdere filmversies."

Griezelig en kurkdroog
En Victoria Luxford van City AM vindt dat dit "een kans is om een ??stripboekverfilming te zien zonder de Hollywood-bombarie. De griezelige sfeer en de kurkdroge humor maken het erg leuk."

Helaas weet de "laconieke kijk van Kesy" en "griezelige sfeer" de actiehorror niet te redden van een magere Tomatometer-score van 39 procent, met elf Rotten-beoordelingen en zeven Fresh-beoordelingen.

NieuwsFilm

meest populair